luftkylare arctus nordic

Luftkylare

Arctus Nordics luftkylare är byggda för att klara extrem värme. Vi har en luftkylare för alla situationer, vad behöver du?

Alla våra luftkylare

Vårat sprillans nya sortiment av luftkylare anländer år 2020. Under tiden kan du läsa mer om våra avfuktare.

 

Läs mer om

Fenja-Serien

Arctus Nordics Fenja-serie är grundbrytande. Ta reda på mer.

Läs mer

Om luftkylare

Arctus Nordics nya luftkylar-sortiment kommer vara grundbrytande. Här kan du läsa mer om luftkylare.

Luftkylare reglerar inomhusklimatet i ett rum, gärna på varma sommardagar för att få det behagligt inomhus. Det finns flera olika sorters luftkylare, men gemensamt för alla är att dom till skillnad från en portabel AC inte använder en frånluftsslang för att leda ut värmen ur rummet. Därför behöver man inte ha en slang att stoppa ut genom ett fönster eller balkong/altandörr.

passar en luftkylare mig?

Luftkylare skapar svalka i rummet genom att använda kallt vatten och is för att skapa en osynlig dimma i rummet. Denna dimma är nedkyld av isen, och skapar svalka. Kom ihåg att det höjer luftfuktigheten i rummet, och att du därför behöver ha en öppen dörr eller fönster. Luftkylare passar alla som vill svalka ned sig, men som inte har möjlighet eller vill leda ut en frånluftsslang ur rummet. Det är värt att notera att frånluftsslangen i en portabel AC faktiskt leder ut värmen, och därför sänker temperaturen mer än en luftkylare. Luftkylare å andra sidan använder mindre energi än en portabel AC.  

Vad är viktigt att tänka på?

Se till att den luftkylaren du köper har tillräcklig kapacitet för storleken på rummet och hur många personer som brukar vistas där. Alla luftkylare är olika starka, och det är viktigt att välja rätt modell baserat på just dina behov. 

Nyheter I din inkorg.

Om du går med i vårt nyhetsbrev så får du veta det senaste om våra produkter.