aircondition

AC

Arctus Nordics airconditions är byggda för att klara av extrem värme. Vi har ett brett utbud av AC för dom allra flesta situationerna. Vilken behöver du?

Alla våra Airconditions

Vi har lanserat vår Caravan AC. Resten av vårt sprillans nya sortiment av Airconditions anländer år 2020. 

 

Läs mer om

Fenja-Serien

Arctus Nordics Fenja-serie är grundbrytande. Ta reda på mer.

Läs mer

Om AC (aircondition)

Arctus Nordics nya AC sortiment kommer vara grundbrytande. Ta reda på mer om AC.

AC är till för att reglera inomhusklimatet i ett rum eller över en större yta. Det är väldigt vanligt att använda en AC på varma sommardagar för att få en behaglig temperatur inomhus. Det finns flera olika sorters AC, bland annat portabel AC och fast installerad AC. En portabel AC använder en frånluftsslang för att leda ut värmen ur rummet. Därför behöver man stoppa ut slangen genom ett fönster eller balkong/altandörr. En fast installerad AC är som namnet antyder fast monterad, och till skillnad från en portabel AC så kan man inte flytta denna mellan rummen.

Vilken ac passar mig?

När man ska välja AC måste man först välja om man vill ha en portabel eller en fast installerad AC. Båda har sina för- och nackdelar. Dom fast installerade är betydligt starkare och ger en jämnare kyla än portabla varianter. Vill du dock kyla ned olika platser av din bostad vid olika tillfällen så är en portabel att föredra, då du kan använda flytta den vid behov.

Vad är viktigt att tänka på?

Se till att köpa en AC som är anpassad efter just den ytan den är tänkt att kyla ned. Olika AC har olika kapacitet och är anpassade efter att kyla ned olika stora ytor. Se till att den du köper faktiskt har tillräcklig kapacitet att kyla ned den ytan du vill ha nedkyld. Det är också viktigt att tänka på hur många människor som brukar vistas i den ytan, och om det finns några andra saker som värmer upp denna yta. Ett vanligt exempel är om du har en butik med många frysar som avger värme på baksidan. 

AC

Nyheter i din inkorg

Om du går med i vårt nyhetsbrev så får du veta det allra senaste om våra produkter.